Andrahandsuthyrning | Stiftelsen Karlstadshus
Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i Karlstad Stiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad Sök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i Karlstad

Andrahandsuthyrning

Det kan vara bra att veta att du som hyresgäst hos Stiftelsen Karlstadshus har rätt att hyra ut din bostad i andra hand under en tidsbegränsad period. 

Du kontaktar BoButiken i god tid (minst en månad före andrahandsuthyrningen skall börja gälla) för att få information samt få andrahandsuthyrningen godkänd. Andrahandsuthyrning som inte godkänts av oss är otillåten och kan komma att leda till att kontraktet sägs upp av Stiftelsen Karlstadshus. Du själv hittar andrahandshyresgästen, vilken skall uppfylla Stiftelsen Karlstadshus krav för att få bostad.  Sedvanlig kontroll kommer att ske, inkomstuppgifter skall kunna styrkas skriftligen.

Andrahandsuthyrning kan inte ske under uppsägningstid. Andrahandsuthyrning kan ske under 6-12 månader och man skall ha för avsikt att komma tillbaka till bostaden, undantaget är att vara sambo på prov.

Den som hyr bostaden i andra hand har inte rätt att ta över avtalet i det fall bostaden sägs upp. Viktigt att tänka på i sammanhanget är att du som förstahandshyresgäst har ansvaret för bostaden både vad gäller att inga skador uppstår i bostaden samt att hyran kommer in i tid och att inga störningar förekommer. Det är viktigt att bestämma vem som skall betala in hyran, vem som står för försäkring samt ev. andra abbonnemang samt att man skriver ett avtal emellan första och andrahandshyresgästen vad gäller t.ex uppsägningstid m.m.

Vi godkänner så gott som alltid andrahandsuthyrningar.  Ansökningsblankett finner ni här

Mer info gällande andrahandsuthyrning finns här

Publicerat: 28 mars, 2012 | Författare:

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev