Kontakt Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i Karlstad Sök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i Karlstad

Familjedagen på Rud

Torsdagen den 7 september så anordnade Stiftelen Karlstadshus och Hyresgästföreningen tillsammans en trivseldag med familjeinriktning för de boende i Stiftelsen Karlstadshus bostadsbestånd på Mossgatan på Rud.

Vädret hade varit svajigt hela veckan, så lyckan var stor när vädrets makter var på vår sida och bjöd på solsken.

Programmet höll på mellan  klockan 17.00-19.00 och bestod av:

  • Korvgrillning, alla typer av korvar fanns med allehanda tillbehör, dryck, frukt samt kaffe och kaka. Tack till alla på Hyresgästföreningen som såg till att glöden var perfekt och korvarna grillades.
  •  Tipspromenad med miljöfrågor, första pris var ett presentkort på MittICity laddat med 150 kronor. Den lyckliga vinnaren av presentkortet heter Solveig Sandberg Rykke. Stort grattis!
  •  Färjestad Travskola kom till oss. Julia Eriksson hade med ponnyn Lemon som kördes med sulky. Lemon var dagen till ära extra tjusigt flätad och kom med blågult täcke.  De flesta barnen var väldigt förtjusta i Lemon, en del tog nog mer än en tur! Tack Julia och Lemon.
  • Fiskedamm, alla barn som ville fick prova fiskedammen där man kunde fiska upp en liten godispåse.
  • Ansiktsmålning, tre tjejer hade fullt upp under kvällen med att måla både stora och små med fina ansiktsmotiv.
  • Brottsförebyggande rådet deltog under kvällen med sin representant Beatrice Högå.
  • Stiftelsen Karlstadshus representerades av bovärden Per-Arne Svanberg och Majlis Karlsson från BoButiken.

 

Som man kan se på bilden så var det många som passade på att komma ut och mingla med sina grannar. Många kom alldeles när det började och hängde kvar och minglade till vi avslutade. Det var trivsamt och gammal och ung möttes och hade trevligt. Alla var överens om att det var ett mycket trevligt initiativ. Många uppskattade att få träffa sina grannar, då man annars är lite mer anonyma när man möts.
Vi på Stiftelsen Karlstadshus och Hyresgästföreningen vill verkligen tacka er alla som kom och gjorde kvällen så trevlig!

Publicerat: tisdag, 12 september, 2017 - 15:09


Rud

NÄR KARLSTAD BÖRJADE VÄXA ordentligt på 1960-talet, var Rud ett av de nya områden som tog form. Rud präglas av stora öppna grönytor och det löper ett skyddat grönt stråk från söder till norr.

I anslutning till grönstråket ligger grundskolor, förskola, parkområden med bänkar och vackra planteringar, Parkleken, Rudsleken och Ruds Centrum.

trerud
Här finns livsmedelsaffärer, kiosk, café, restaurang och vårdcentral. På Rud finns även en kyrka med en stor vacker kyrkogård, handelsträdgård och ett gymna- sium. Rud gränsar till stadsdelen Färjestad där både Löfbergs Lila Arena och Färjestad travbana ligger.

Rud

När bostäderna planerades prioriterades sol, ljus och luft. Det kan vi glädjas åt idag – lägenheterna är väl- planerade med generösa ytor. Stiftelsen Karlstadshus förvaltar 219 lägenheter fördelade på 1–5 rum och kök.

Husen har två eller tre våningar, varav den första våningen ligger i markplan vilket gör dessa lägen- heter tillgängliga för den som har svårt med trappor. Mossgatan 3–9, 39–43 och 73–77 har en halvtrappa upp till första våningen.

På innegårdarna finns lekplatser, bollplan, sittplatser och mycket grönska. Vi har två grillplatser i området.

Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser och garageplatser med eluttag.

Rud ligger centralt, endast 2 km norr om Karlstads centrum. Det finns bra cykel- och promenadvägar i området och bra bussförbindelser till Karlstads centrum samt Karlstads universitet.

skhomrade


Aktuella nyheter

En del hyresgäster har inte fått någon hyresavi varken… Läs hela nyheten ›

27 Jun 2017

BoButiken för Stiftelsen Karlstadshus har stängt för telefon samt… Läs hela nyheten ›

12 Jun 2017 Personal

Per-Arne Svanberg

Per-Arne Svanberg

Bovärd

 Skicka e-post till Per-Arne


Henrik Byh

Henrik Byh

Fastighetsskötare


Kontaktuppgifter

 Telefon: 054 - 18 60 57

 Telefontid: 09.20 - 10.00

 Besökstid: 09.20 - 10.00

  Bovärdsexpedition: Mossgatan 3


Besiktningsfrågor

Har du frågor angående lägenhetsbesiktningen?
Kontakta besiktningsman ››


Vem jobbar för dig?
Våra områden

Felanmälan? Så här går du till väga!
BoButik
BoButik
BoButik
Top
Nyhetsbrev