Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i KarlstadSök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i KarlstadStiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad

Andrahandsuthyrning

Bra att veta

Som hyresgäst hos Stiftelsen Karlstadshus har du rätt att hyra ut din bostad i andra hand under en tidsbegränsad period.

En ansökan om uthyrning i andrahand måste lämnas till hyresadministratören i god tid (minst en månad före andrahandsuthyrningen skall börja gälla) för att få andrahandsuthyrningen godkänd. Andrahandsuthyrning som inte godkänts av oss är otillåten och kan komma att leda till att kontraktet sägs upp av Stiftelsen Karlstadshus.

Du måste själv hitta den som ska hyra i andrahand. Andrahandshyresgästen skall uppfylla Stiftelsen Karlstadshus krav för att få bostad.  För info om Stiftelsen Karlstadshus krav, klicka här. Uppgifter om inkomst lämnas in till hyresadministratören tillsammans med ansökan om andrahandsuthyrning. Kreditupplysning kommer att tas och boendereferens kontrolleras. Vid ansökan om andrahandsuthyrning i studentlägenhet på Duvkulla måste andrahandshyresgästen vara antagen till Karlstads Universitet.

Andrahandsuthyrning kan inte ske under uppsägningstid. Andrahandsuthyrning kan ske under 6-12 månader och man skall ha för avsikt att komma tillbaka till bostaden, undantaget är att vara sambo på prov.

Den som hyr bostaden i andra hand har inte rätt att ta över avtalet i det fall bostaden sägs upp. Viktigt att tänka på i sammanhanget är att du som förstahandshyresgäst har ansvaret för bostaden både vad gäller att inga skador uppstår i bostaden samt att hyran kommer in i tid och att inga störningar förekommer. Det är viktigt att bestämma vem som skall betala in hyran, vem som står för försäkring samt eventuella andra abonnemang samt att man skriver ett avtal emellan första och andrahandshyresgästen vad gäller t.ex uppsägningstid m.m.

Du som hyr bostaden i andra hand ska vara folkbokförd på adressen. Du ska göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings­adress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i Skatteverkets e-tjänst. Vid flyttanmälan ska du ange ditt lägenhetsnummer som är en del av din adress och består av fyra siffror. Vid flyttanmälan ska du inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén, prata med Bobutiken så ser de till att ditt namn kommer upp.

Vi godkänner så gott som alltid andrahandsuthyrningar.  Ansökningsblankett finner ni här

Mer info gällande andrahandsuthyrning finns här

Publicerat: mars 28, 2012

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev