Sök bostad

Godkännande

Renovering av kök och badrum

Stiftelsen Karlstadshus har beslutat att renovera kök och badrum och byta ut elen i samtliga lägenheter på Gitarrgatan, Karlstad. Blanketten för godkännande ska läsas igenom och skrivas under av hyresgäst. Blanketten för godkännande ska lämnas i brevlådan hos bovärden senast 7 veckor innan renoveringen startar.

Klicka här för att se blanketten: Godkännande

Åtgärder i lägenheten:

Utbyte av el innebär: Nya kablar, nya uttag, nya strömbrytare i hela lägenheten. Nya lampor i kök och badrum. Lampa och vägguttag på balkong/altan byts och om det saknas, dras ny el fram. Tidigare, ej godkända elinstallationer på balkong eller altan tas bort. All el kommer att bli jordad. Jordfelsbrytare installeras. Ny el-central installeras.

Renovering av kök innebär: Nytt kakel, nya köksluckor, nya kökslådor, nya bänkskivor, ny fläktkåpa, ny fönsterbänk. Väggarna kommer även att målas vita och väv kommer att sättas där det sitter tapet idag.

Renovering av badrum och duschrum innebär: Nytt kakel, nytt klinkersgolv, ny toalettstol, nytt handfat, nytt badkar (gäller endast badrum), nya kranar, nytt badrumsskåp. Byte och renovering av avloppsrör.

Hyreshöjning

Hyreshöjning: 730 kr/mån med 5 års infasning (lite åt gången).

Hyran kommer att höjas med 146 kr/månad i taget för varje år, under 5 år. Vid år 5 och därefter är höjningen konstant 730 kr/mån. Hyreshöjningen är förhandlad med Hyresgästföreningen.

År 1 är hyreshöjningen totalt:146 kr/mån         (när lägenheten är färdigrenoverad)

År 2 är hyreshöjningen totalt: 292 kr/mån

År 3 är hyreshöjningen totalt: 438 kr/mån

År 4 är hyreshöjningen totalt: 584 kr/mån

År 5 och alla år därefter är hyreshöjningen totalt: 730 kr/mån

Men i boendet

Stiftelsen Karlstadshus har förhandlat med Hyresgästföreningen om ett så kallat men i boendet. Detta är en utbetalning som betalas ut en gång, efter att renoveringen är färdig. Till er som bor kvar eller ordnar med annat boende på egen hand, blir det hyresreduktion (sänkt hyra) med 50 % av 3 veckors hyra.

Till er som flyttar själv, till och från möblerad evakueringslägenhet, betalar den lägsta hyran (den hyra som är lägst av evakueringslägenheten eller befintlig bostad) under 4 veckor.

Till er som flyttar själv, till och från möblerad evakueringslägenhet, blir summan:

1800: – för 2 ROK

1900: – för 3 ROK

2000: – för 4 ROK

2100: – för 5 ROK


Publicerat: maj 27, 2019 | Ingen kommentar | Kategori: | Etikett: , ,
« Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev