Sök bostad

Renovering av kök och badrum

Uppdaterad 2019-09-30

Brev 2, maj 2019

Stiftelsen Karlstadshus har beslutat att renovera kök och badrum och byta ut elen i samtliga lägenheter på Gitarrgatan, Karlstad.

Utbyte av el innefattar: Nya kablar, nya uttag, nya strömbrytare i hela lägenheten. Nya lampor i kök och badrum. Lampa och vägguttag på balkong/altan byts och om det saknas, dras ny el fram. Tidigare, ej godkända elinstallationer på balkong eller altan tas bort. All el kommer att bli jordad. Jordfelsbrytare installeras. Ny el-central installeras.

Renovering av kök innefattar: Nytt kakel, nya köksluckor, nya kökslådor, nya bänkskivor, ny fläktkåpa, ny fönsterbänk. Väggarna kommer även att målas vita och väv kommer att sättas där det sitter tapet idag.

Val av bänkskivor och handtag till köksluckor kan göras.

Renovering av badrum och duschrum innefattar: Nytt kakel, nytt klinkersgolv, ny toalettstol, nytt handfat, nytt badkar (gäller endast badrum), nya kranar, nytt badrumsskåp och lampa till skåpet.

Val av klinkers och en del av kaklet kan göras.

Badrum och duschrum som redan har renoverats enligt ny standard kommer inte att omfattas av denna renovering, där kommer endast små förändringar att göras.

Ni är välkomna till anslagstavlan vid NCC:s bodar för att se prover på de val ni kan göra. Med i detta utskick finns en blankett för er att fylla i för de val ni vill göra. Ifylld blankett lämnas sedan åter i brevlåda vid anslagstavlan.

Ni är även välkomna att besöka bovärden under ordinarie besökstid (vardagar kl. 09:20-10:00) för att se prover och fylla i blankett.

Inför renovering av kök och badrum

Elektriker kommer till er först. Se till att elektriker har möjlighet att komma in i alla rum och når vägguttag, takuttag och strömbrytare. Alla taklampor måste plockas ner. Ni kan fortfarande bo kvar i lägenheten när elektrikern kommer, flytt till evakueringslägenhet kan påbörjas då. Elen kommer att stängas av under vissa tider när elektrikern arbetar. Observera att matlagning får anpassas efter när elen är på.

Innan hantverkarna kommer behöver ni plocka undan saker i:

  • Hall

Gör plats i hallen så hantverkare kan komma in i lägenheten med verktyg och bära in material.

  • Kök

Möbler i köket behöver flyttas till annat rum. Bänkskivorna ska vara fria från saker. Kökslådor ska tömmas helt från saker. Köksskåpet under diskbänk ska tömmas. Fönsterbänken måste tömmas. Diskmaskin kan stå kvar. El till kyl och frys kommer att vara på under renoveringstiden.

  • Badrum och duschrum

Badrum och duschrum måste tömmas från alla privata saker, glöm inte att tömma badrumsskåpet. Elektriker kommer att koppla ur tvättmaskin i era badrum för er som har maskin installerad. Tvättmaskin kan förvaras i ett annat rum under renoveringstiden.

Vattnet kommer att vara avstängt under renoveringen. Badrum och kök kommer inte kunna användas under renoveringen.

När

Renoveringen i varje lägenhet tar cirka 4 veckor + 1 vecka för elektriker.

Renovering kommer att pågå totalt under cirka 2,5 år på området.

Evakuering (Utrymning)

Under renoveringstiden kommer ni att få möjlighet att flytta ut till en tillfällig evakueringslägenhet på Jakthornsgatan. Detta är en möjlighet för er att slippa bo i stöket under renoveringen.

Evakueringslägenheten består av två rum och kök med totalt 6 bäddar och kommer att vara möblerade.

Sovrummet är möblerat med två stycken våningssängar (alltså fyra bäddar).

Vardagsrummet är möblerat med två stycken sängar (alltså 2 bäddar), sängbord, byrå, soffa, soffbord, TV-bord, TV, bokhylla, förvaringslåda.

Lägenheten har ett litet kök förberett med: köksskåp, diskho, kyl, frys, spis, ugn, köksbord och 4 stolar + 2 barnstolar, köksredskap, kaffebryggare.

Badrum är utrustat med: toalett, handfat, badrumsskåp och dusch.

Lampor och gardiner finns också i lägenheten. Internet finns att tillgå i lägenheten och ingår.

Det man behöver packa med sig är: kudde, täcke, kläder, sängkläder, handduk, personliga tillhörigheter.

Evakueringslägenheten kommer att besiktigas och städkontroll kommer att utföras efter varje hyresgäst. Eventuella skador eller städkontroll som inte är godkänd får hyresgästen betala för.

Ni som själva ordnar med annat boende under renoveringstiden måste meddela detta till Stiftelsen Karlstadshus genom att maila till projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se senast 2 veckor i förväg.

Har ni särskilda behov måste ni kontakta Stiftelsen Karlstadshus senast 4 veckor i förväg. Maila till: projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se

Man har tillträde till sin lägenhet under hela renoveringstiden. Vi önskar att man helst inte besöker lägenheten mellan 7.00–16.00, måndag- fredag när arbete pågår. Detta gäller även er som eventuellt tänkt bo kvar i lägenheten.

Men i boendet

Stiftelsen Karlstadshus har förhandlat med Hyresgästföreningen om ett så kallat men i boendet. Detta är en utbetalning som betalas ut en gång, efter att renoveringen är färdig.

Till er som bor kvar eller ordnar med annat boende på egen hand, blir det hyresreduktion (sänkt hyra) med 50 % av 4 veckors hyra.

Till er som flyttar själv, till och från möblerad evakueringslägenhet, blir summan:

1800: – för 2 ROK

1900: – för 3 ROK

2000: – för 4 ROK

2100: – för 5 ROK

Hyreshöjning

Stiftelsen Karlstadshus har förhandlat med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning efter denna standardhöjning av lägenheterna på Gitarrgatan. Parterna var överens om en hyreshöjning på 730 kr/mån med 5 års infasning.

Hyran kommer att höjas med 146 kr/månad i taget för varje år, under 5 år. Vid år 5 och därefter är höjningen konstant 730 kr/mån. Observera att denna hyreshöjning har inget med den årliga hyreshöjningen att göra.

Arbetet utförs av

Stiftelsen Karlstadshus samarbetar med byggföretaget NCC och det är de som kommer att utföra renoveringen tillsammans med El Center (elektriker), Energi & Fastighet (ventilationstekniker), Karlstads Rörmontage (rörmokare), BBM (golv- & kakelsättare), ÅJ Måleri (målare).

Säkerhet

Håll uppsikt på era barn under arbetstiden. Lastbilar och traktorer kommer ibland köra inne på gårdarna.


Publicerat: maj 24, 2019 | 2 Kommentarer » | Kategori: | Etikett: , , ,
« Tillbaka

2 Responses to Renovering av kök och badrum

  1. Mohamed kara Mohamed skriver:

    Det är fint men man måste komma dit på ett besök till en av era kontor för att få mer information. Så ska jag besöka er så snart som möjligt.
    Med vänliga hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev