Sök bostad

Det kom ett brev…

I slutet av april så fick Jonas Ekstam, vd för Stiftelsen Karlstadshus, ett brev i sitt postfack. Detta är ju  såklart vardagsmat för Jonas, men just detta brev drog till sig lite extra uppmärksamhet då det var vackert dekorerat med skimrande blommor.

Brev Vilda1

Avsändaren Var Vilda Rosenblad, 6 år, boende på Banjogatan i Stiftelsen Karlstadshus bostadsbestånd på Kronoparken. Vilda hade fått hjälp av sin mamma att skriva brevet. I brevet förklarade Vilda att hon tyckte att områdets närmsta lekplats var lite tråkig, det finns bara gungor. Önskemål finns om klätterställning, rutschbana, bollplank och mera färger och att det vore roligt om vi ville göra något åt saken. Bifogat fanns en fin skiss ritad av Vilda själv, samt en namninsamling som hennes lekkamrater hade undertecknat.

Vilda3

Självfallet så ville Jonas Ekstam träffa Vilda och hennes vänner för att diskutera saken på plats. Onsdagen den 27 april bokades mötet in på lekplatsen, där mötte Jonas upp Vilda och hennes familj och vänner för en trevlig pratstund med efterföljande fika med saft, bullar och kakor. Vilda framförde sina önskemål till Jonas,  båda sittande på sandlådans kant.
Med fanns även reporter och fotograf från NWT och VF.
Se NWT:s reportage här: http://nwt.se/karlstad/2016/04/28/hon-kraver-battre-lekplats

Ser VF:s reportage här: http://www.vf.se/nyheter/karlstad/sexaring-skrev-brev-till-riksbyggen

 

Stiftelsen Karlstadshus har redan innan brevet kom planerat för ett projekt där man tänker lyfta hela den yttre miljön  inklusive alla lekplatser på Gitarr- samt Banjogatan under en period. Man kommer att titta på möjligheten att göra mindre punktinsatser på den aktuella lekplatsen.

Vilda2


Publicerat: maj 5, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Det kom ett brev… | Kategori: , , ,
« Tillbaka

Comments are closed today.


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev