Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i KarlstadSök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i KarlstadStiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad

Direktbyten

Direktbyte är när två parter har kommit överens om att byta lägenhet med varandra. Det förutsätter att båda parter har tittat på varandras lägenheter och är eniga om beslutet. Man kan byta internt inom Stiftelsen, (dvs att båda parter bor hos Stiftelsen), man kan även byta till en annan hyresvärd och till en annan ort än nuvarande.

Det är förbjudet att begära ekonomisk ersättning för byte av en hyreslägenhet.

Våra krav vid direktbyte

  • Bobutiken måste godkänna bytet innan parterna får byta lägenhet.
  • Ni måste fylla i en blankett om ansökan om direktbyte och lämna in till Bobutiken i god tid. När ni har skickat in ansökan tar vi kontakt med båda parter. Blankett hittar ni här.
  • Vid direktbyte är det samma krav på att bli godkänd som hyresgäst av oss som när man söker en lägenhet direkt av oss. Kreditupplysning ska göras, intyg på inkomst ska skickas in tillsammans med ansökan, kontroll av boendereferens kommer att tas.
  • Om det gäller ett interntbyte ska båda parter uppfylla kraven som hyresgäst hos oss. Byter den ena parten till en dyrare lägenhet inom Stiftelsen gör vi en ny prövning av betalningsförmågan. Nya intyg på inkomst ska skickas in, vi kontrollerar att ni har betalat in hyran i tid och att ni inte har några störningsanmärkningar i ert nuvarande boende. Ny kreditupplysning kommer att tas.
  • Vid interntbyte ska en bytesbesiktning utföras innan bytet godkänns. Eventuell faktura efter besiktning ska betalas in och kvitto ska visas upp för handläggare i Bobutiken innan vi kan gå vidare med lägenhetsbytet.
  • Datum för uppsägning av befintligt kontrakt samt datum för nytt kontrakt görs upp med den andra hyresvärden så att det blir ett datum som passar båda hyresvärdarna tidsmässigt. Vid interntbyte använder vi som vanligt tre (3) månaders uppsägningstid.

Ansökningsblankett för direktbyte kan mailas in till Bobutiken, eller lämnas under besökstid. Det går även bra att posta den.

För info om Bobutikens mailaress, telefonnummer och postadress klicka här.

Publicerat: april 3, 2019

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev