BasungatanFagottgatan

Elstöd Basun- och Fagottgatan

Enligt ett regeringsförslag skall företag i elområde 3 som vi tillhör kunna ansöka om elstöd med 50 öre/kwh från och med den 30 maj 2023.
Stödet avser tiden oktober 2021 – september 2022. Stödet väntar på godkännande från EU.

Styrelsen har tagit ett inriktningsbeslut att inte slussa pengarna vidare med motivet att man tagit ut ett för lågt pris av hyresgästen i förhållande till verklig kostnad.

Stiftelsen har tagit ut 1:29 kr/kwh för perioden oktober-december 2021 och 1:80 kr/kwh inkl.moms för perioden januari-september 2022.
Om bidraget godkänns har stiftelsen trots det gått back med 29 öre/kwh oktober-december 2021
och 12 öre/kwh januari-september 2022.
Hyresgästerna har trots att stödet inte slussats vidare tjänat ganska bra på den prisnivån som stiftelsen tagit ut.


Med vänliga hälsningar

STIFTELSEN KARLSTADSHUS

 

Publicerat: måndag, 13 mars, 2023 - 13:03 | Ingen kommentar


Fagott- och Basungatan

I ÖSTRA KARLSTAD, norr om E18, ligger Kronoparken högt beläget med utsikt över stora delar av staden. Stiftelsen Karlstadshus lägenheter började byggas i början av 1970-talet och husen samt den yttre miljön har fått en rejäl ansiktslyftning under en omfattande rotrenovering åren 2005–2007. Nya uteplatser, cykelparkeringar med tak och lekplatser är exempel på förbättringar som genomförts.

Området Södra Kronoparken är beläget på gatorna Jakthornsgatan, Posthornsgatan, Basungatan och Fagottgatan. Det finns två olika hustyper: de
vita loftgångshusen med 4–5 våningar samt de gula tvåvåningshusen. Lägenheterna som ligger högst upp i loftgångshusen har en fantastisk utsikt över Karlstad. Lägenheterna på bottenvåningen i tvåvåningshusen har egen uteplats.

Området är beläget c:a 6–7 km öster om Karlstads centrum. Det är väl sörjt med bussförbindelser till och från Kronoparken och restiden med buss till Karlstads centrum är c:a 15 minuter. För den som har bil finns det gott om bilplatser.

Här på Kronoparken ligger Karlstads universitet och en del av de studerande bor i vårt studentboende.
Kronoparkens centrum har mycket att erbjuda. Livs- medelsaffärer, restauranger och butiker. Här finner du även vårdcentral med apotek, folktandvården, bibliotek, dagis, skolor, gym och motionsspår. Parkbadet Kronan är ett friluftsbad med bassänger som uppskattas sommartid. Du har nära till naturen och strövområden. På c:a två kilometers avstånd ligger sjön Alstern med badplats. Mitt i området finns en parklek för barnen. Välsvikens handelsområde finns i närområdet.
På karlstad.se hittar du aktuell information om skolor, barnomsorg och kommunikationer.

Stiftelsen Karlstadshus är ett allmännyttigt bostadsföretag, bildat av Karlstads kommun och Riksbyggen. Riksbyggen svarar för ekonomisk och teknisk förvaltning av stiftelsens fastigheter samt även produktion av nya bostäder. Stiftelsen omfattar c:a 2.600 lägenheter i Karlstads tätort.

Avstånd till...

Aktuella nyheter

2023 års hyror och avgifter för Stiftelsen Karlstadshus, S:a… Läs hela nyheten ›

21 dec 2022

Från 1 december 2022 kommer elpriset justeras för dig… Läs hela nyheten ›

14 dec 2022 Personal

Ronald

Ronald Aguirre Duran

Bovärd


Kanyarat Phimkao

Kanyarat Phimkao

Fastighetsskötare


Kontaktuppgifter

 Bovärd: 054 - 83 27 70

 Telefontid: 09.20 - 10.00

 Skicka e-post till Bovärdsteam

 Servicecenter 0771 - 860 860


Besiktningsfrågor

Har du frågor angående lägenhetsbesiktningen?
Kontakta besiktningsman ››


Vanliga frågor, tips och svar

Vem jobbar för dig?
Våra områden

Felanmälan? Så här går du till väga!
BoButik
BoButik
BoButik
Top
Nyhetsbrev