Sök bostad

Flyktingdagen 2015 i Sunne

Stiftelsen Karlstadshus deltog i Flyktingdagen 2015 som gick av stapeln torsdagen den 12 november i Sunne. Dagen arrangerades av Brottförebyggande Centrum i Värmland i samarbete med Svenska Amnesty, Röda Korset, Rädda Barnen, NBV Värmland och Sunne FN-förening.

Dagen arrangeras för att informera om det praktiska flyktingmottagandet i Värmland samt vägen framåt. Olika aktörer i samhället berättade om sin egen verksamhet och hur de jobbar med flyktingmottagandet och med integration.

Dagen startades med denna mening på projektorduken:

Hello stranger!

Alla mina vänner var en gång främlingar som jag inte kände!”

Morgonen inleddes med att en representant från Migrationsverket informerade om läget för ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige och hur de jobbar för att ta emot dessa. Sedan berättade en representant från Migrationsverket i Värmland om hur boendesituationen ser ut för flyktingar som kommer till Värmland.

Länsstyrelsen pratade om hur de jobbar med integration i Värmland och hur de försöker samordna mellan de olika kommunerna. Arbetsförmedlingen berättade hur de arbetar med validering, där de får in information från flyktingar om deras tidigare arbetslivserfarenheter samt utbildningar och hur de kan komma till nytta i det nya landet i form av jobb eller praktikplats.

En workshop anordnades där deltagarna fick möjlighet att bidra med tips och råd till förbättringar när det gäller arbetet med flyktingar i Värmland.

Amnesty International berättade sedan om hur flyktingsituationen ser ut i världen, vilka som flyr och från vilka länder.

Eftermiddagen avslutades med personliga berättelser från flyktingar som kommit till olika kommuner i Värmland, om deras resa hit och hur mottagandet varit när de kommit till Värmland.

Författare: Mirja Emilsson, bovärd Stiftelsen Karlstadshus


Publicerat: november 13, 2015 | Författare: | Kommentarer inaktiverade för Flyktingdagen 2015 i Sunne | Kategori: , , | Etikett: , , ,
« Tillbaka

Comments are closed today.


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev