Sök bostad

Renovering av kök och fönster

Brev 2, november 2019, uppdaterad april 2020

Renovering av kök och fönster

Styrelsen i Stiftelsen Karlstadshus har beslutat att renovera kök, fönster och garderober (i hall) i samtliga lägenheter på Gruvlyckan, Karlstad.

Renovering av kök innefattar: Nya köksskåp, nya luckor, nya lådor, nya handtag och ny kryddhylla. Nytt kakel, nya bänkskivor, ny fläktkåpa, ny diskbänk, nytt vattenlås och kran. Byte av golvmatta. Väggarna kommer att målas vita och väv kommer att sättas där det sitter papperstapet idag. Uttag till diskmaskin kommer att monteras. Lampa i tak och över diskbänk byts ut.

Renovering av fönster innefattar: Nya fönster, nya fönsterdörrar och nya fönsterbänkar i hela lägenheten.

Renovering av garderober i hall innefattar: Samtliga garderober i hallen byts till nya.

Kök och fönster som redan har renoverats enligt ny standard kommer inte att omfattas av denna renovering, där kommer endast kompletteringar att göras.

Inför renovering av kök och fönster

Innan hantverkarna kommer behöver ni plocka undan saker i:

  • Hall

Gör plats i hallen så hantverkare kan komma in i lägenheten med verktyg och bära in material. Töm garderoberna i hallen. I klädkammaren ska väggen mot garderoberna tömmas.

  • Fönster

Gör plats runt alla fönster. Ta ner gardiner, ta bort allt som står på fönsterbänkarna, ta bort möbler som eventuellt står framför fönster, plocka ner sådant som hänger i fönster som exempelvis lampor.

  • Kök

Möbler i köket behöver flyttas till ett annat rum. Bänkskivorna ska vara fria från saker. Alla köksskåp och kökslådor måste tömmas. Fönsterbänken måste tömmas. Diskmaskin kan stå kvar. Kyl och frys kan stå kvar, dessa kommer att flyttas av NCC till allrummet under renoveringstiden.

Huvudnycklar

Huvudnyckel kommer att användas under renoveringen. Om detta inte är okej eller om ni har hund eller katt måste ni kontakta Stiftelsen Karlstadshus senast 2 veckor innan renoveringen startar i din lägenhet.

När

Renoveringen kommer att starta i februari, år 2020. Renoveringen av alla lägenheter kommer att pågå under cirka 2,5 år på området. Renovering av en lägenhet pågår i cirka 4 veckor. Renoveringen kommer att gå fram enligt kartan i Brev 1.

Spis och disk

Ni kommer inte att kunna använda ert kök under renoveringen. Under renoveringstiden kommer ni att få möjlighet att tillaga mat på en mindre spis med liten ugn som placeras i allrummet. Kyl och frys placeras också i allrummet.

Diskho, där ni kan diska, kommer att finnas i ett uppmärkt rum vid den tvättstuga som tillhör er lägenhet.

Har ni särskilda behov måste ni kontakta Stiftelsen Karlstadshus senast 6 veckor i förväg. Maila till: projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se

Hyreshöjning

Stiftelsen Karlstadshus har förhandlat med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning efter denna standardhöjning av lägenheterna på Gruvlyckevägen.

Gällande kök/pentry: Parterna var överens om en hyreshöjning på 400 kr/mån för kök och 250 kr/mån för pentry.

Gällande fönster: Parterna var överens om en hyreshöjning för fönster på 10 kr/kvm och år. Exempel: En lägenhet med en yta på 69 kvm får alltså en hyreshöjning med 690 kr/ år vilket blir 58 kr/ månad (690 kr/12 mån).

Från januari år 2020 kommer vi att gå över till månadsavisering för att underlätta vid justeringar av hyra på Gruvlyckan. Hyreshöjningen kommer att börja gälla direkt efter att lägenheten är klar. Observera att denna hyreshöjning har inget med den årliga hyreshöjningen att göra.

Godkännande

Vi vill att alla hyresgäster ska skriva på ett godkännande där man som hyresgäst får ta del av vad renoveringen innefattar och vad hyreshöjningen blir. Detta intyg kommer vi att dela ut till alla hyresgäster innan renoveringen startar. Vi vill att ni undertecknar och sedan lämnar intyget i brevlådan hos bovärden minst 6 veckor innan renoveringen startar.

Men i boendet

Stiftelsen Karlstadshus har förhandlat med Hyresgästföreningen om ett så kallat men i boendet. Detta är en ersättning som betalas ut efter att renoveringen är färdig.

Till er som har ett fullstort kök blir summan: 400 kr +133 kr

Till er som har ett pentry blir summan 250 kr + 83 kr

Vi kommer att använda denna ersättning till er hyra och alltså dra av detta belopp från två månadshyror.

Månadshyra 1 -avdrag på 400 kr eller 250 kr. Månadshyra 2 -avdrag på 133 kr eller 83 kr.

Städning

Efter att samtliga arbeten är slutförda i en lägenhet kommer fönstertvätt och städning utföras.

Brev 3

Mer information kommer att skickas till er några veckor innan renoveringen startar hos er. Ett Brev 3 skickas då ut med posten där det står angivet start och slutdatum och lite mer om hur renoveringen kommer att gå till.

Arbetet utförs av

Stiftelsen Karlstadshus samarbetar med byggföretaget NCC och det är de som kommer att utföra renoveringen tillsammans med El Center (elektriker), Energi & Fastighet (ventilationstekniker), Karlstads Rörmontage (rörmokare), BBM (golv- & kakelsättare), ÅJ Måleri (målare).

Säkerhet

Håll uppsikt på era barn under arbetstiden. Lastbilar kommer ibland köra inne på gårdarna.

Observera att ändringar kan komma att ske i tidsplan eller annat.

Kontakt

Stiftelsen Karlstadshus

E-post: projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se

Bovärd

Telefon: 054-56 19 25

Vardagar: 09:20-10:00


Publicerat: november 14, 2019 | Författare: | Ingen kommentar | Kategori: , | Etikett: , ,
« Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev