Sök bostad

Energiprojekt Våxnäs 2016

Under 2016 kommer Du som boende i Stiftelsen Karlstadshus lägenheter på Inlandsgatan 1 samt Låglandsgatan 1-9 märka att vi arbetar med flera spännande projekt för att utveckla våra fastigheter. Målet är att vi i samverkan med Dig ska bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle och öka Din trivsel som hyresgäst i beståndet.

Solceller
Mellan den 2:e och 20:e maj kommer en solcellsinstallation att utföras på Inlandsgatan 1. Solcellerna beräknas årligen generera 32 000 kWh förnyelsebar el som används för drift av fastigheten. Produktionen motsvarar en minskning av 96 ton koldioxid under anläggningens livslängd.

Boendekomfort
För att förbättra boendekomforten kommer vi under hösten att installera ett nytt system för reglering av värmen i fastigheten. Vi kommer i samband med detta att installera en temperaturmätare i samtliga lägenheter för att säkerställa att vi håller rätt temperatur i alla lägenheter.

Klimatskal
För att minska fastighetens värmeåtgång och förbättra komforten i Din lägenhet kommer vi att byta ut samtliga fönster på området samt tilläggsisolera vindarna. Du som boende kommer få information om fönsterbytet i god tid innan just Din lägenhet berörs.

Återvinning av värme
Så stor del som 30 % av fastighetens värmeförluster sker via ventilationen. För att ta tillvara på denna värme, minska driftskostnader och vår miljöpåverkan kommer vi att installera en värmepumpsanläggning för frånluftsåtervinning.

Rättvis boendekostnad
Mätningar visar att 25 % av de boende i en normal fastighet står för 50 % av vattenförbrukningen. Idag är kostnaden för varmvattnet ingående i Din månadshyra och alla betalar lika mycket oavsett förbrukning. För att göra boendekostnaden rättvis kommer vi att installera varmvattenmätare i samtliga lägenheter.

Månadshyran kommer sedan att sänkas med en genomsnittsförbrukning vilket innebär att nästan alla kommer att spara pengar automatiskt och att alla har möjlighet att spara pengar.

I Din hyra ingår även tillgång till och användande av tvättstugan. Här kommer vi att införa ett liknande system där elmätare kommer att installeras. Även här kommer hyran att sänkas med en genomsnittsförbrukning vilket innebär att nästan alla kommer att spara pengar och att alla har möjlighet att spara pengar. Du kommer att debiteras via hyresavin för den förbrukning som uppstår när Du tvättar. Syftet är att Du själv ska kunna påverka Din boendekostnad genom att tvätta med ordentligt fyllda maskiner och i rätt temperatur.

Gällande sänkningen av hyran som görs för att kompensera ovanstående kommer vi förhandla den med Hyresgästföreningen Vi återkommer med besked vad som gäller när vi är klara, och inget kommer att ändras förrän förhandlingen är slutförd.

Installation av fiber
En upphandling pågår för installation av fiber i samtliga lägenheter på området. Syftet är att ge Dig som boende fler valmöjligheter när det gäller leverantörer av bredband, tv och telefoni till lägre kostnad och högre kvalitet.

Mer information om projekten kommer att komma ut löpande under projektets gång, om Du har några frågor innan dess är Du välkommen att kontakta Riksbyggens Rasmus Widlund på telefon: 054-29 34 05 eller e-post: rasmus.widlund@riksbyggen.se

« Tillbaka
Publicerat: maj 4, 2016 | Ingen kommentar | Kategori: , , , , | Etikett:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev