Sök bostad

Information till hyresgäster, altaner

Nya altaner

Styrelsen i Stiftelsen Karlstadshus har beslutat att byta ut samtliga altaner på Låglandsgatan 2-12, Karlstad. Altaner kommer att rivas och nya altaner kommer att byggas under hösten 2019.

Bygglov

När man ska bygga altaner, som de vi har tänkt, måste man ansöka om bygglov. Byggnadsnämnden skickade ut information till er boende på Våxnäs då vi på Stiftelsen Karlstadshus har ansökt om bygglov för altaner.

En del av er boende lämnade in yttranden där man var emot de altaner vi tänkt bygga. Därför måste vi avvakta beslut från Karlstads kommun innan väggar och tak kan byggas. För befintliga upprättade altaner finns inget bygglov och de ses därför som olovliga byggen som kan medföra vite.

Befintliga altaner kommer därför att rivas och markarbete kommer att utföras i väntan på beslut om bygglov.

När

Arbetet med att riva altaner kommer att startas i vecka 39.

Markarbete med läggning av nya stenplattor kommer att startas i vecka 40. Arbetet med att bygga upp nya altaner med väggar och tak avvaktar vi med tills vårt bygglov har godkänts. Det kan påbörjas tidigast i vecka 42.

Tänk på

Plocka bort eventuella möbler och annat på era befintliga altaner inför rivning av dessa. Om ni har några blommor planterade i marken får ni själva gräva upp dessa och planetera i krukor innan rivning av altaner startar.

Arbetet utförs av

Stiftelsen Karlstadshus samarbetar med NCC och det är de som kommer att utföra arbetet med altaner.

Säkerhet

Lastbilar och traktorer kommer ibland köra inne på gårdarna. Vi ber er visa hänsyn till maskiner och personal som arbetar. Håll uppsikt på era barn under arbetstiden.

Kontakt

Har ni frågor eller funderingar så får ni gärna höra av er till Stiftelsen Karlstadshus på e-post: projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se

« Tillbaka
Publicerat: september 4, 2019 | Ingen kommentar | Kategori: , | Etikett: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Top
Nyhetsbrev