Sök bostad - så fungerar det!

Så här gör du

Gå in på: Sök bostad, Logga in, Skapa konto.Här fyller du i förnamn, efternamn, e-postadress.

Du kommer sedan få en länk. Du kompletterar med dina sökandeuppgifter: Yrke, årsinkomst före skatt, arbetsplats, hur många som söker bostad. Ej kompletta ansökningar kan tyvärr inte behandlas.

I samband med detta ska du lägga till en köplats i  ”Köplats”, det skall vara Stiftelsen Karlstadshus.  Ange även vilka områden/storlek  du är intresserad av, en s.k. sökprenumeration. Här anger du att du söker bostad i Värmland, Karlstad samt vilka områden, antal rum etc. Du får sedan mail när intressanta objekt enligt dins sökandeprofil publiceras. Om du inte är registrerad sedan tidigare så skapar du en ny profil enligt ovan.

När vi publicerar en bostad så kan den sökas av alla under den tid den ligger ute.  När publiceringstiden är slut kommer vi att granska ansökningarna. Vi går på det datum din sökandeprofil skapades. De 5 med längst sökandetid totalt sett (datumet man skapade köplats) som uppfyller våra övriga krav (se här länk)erbjuds visning.

Eftersom vi vill ha långsiktiga hyresförhållanden är det viktigt att du söker en bostad som passar de behov som finns. Ingen förtur finns.

Efter visning svarar man ja eller nej. Vid 3 nej tack/inget svar på visningserbjudande kommer sökandeprofilen att spärras under 3 månader. Du kan ha max 6 aktiva intresseanmälningar åt gången.

När svarstiden för visning har löpt ut kommer vi att kontakta den som erbjuds kontrakt. Under tiden vi bearbetar ärendet ligger det som ”Behandlas”. När kontrakt skrivs får de som tackat ja, men ej erbjuds kontrakt ett mail om att de tyvärr inte erbjuds avtal. Övriga sökande ser att ärendet avslutats.

Vid kontraktsskrivning på bostad historikläggs sökandes poäng. Poängen är personliga och kan ej överlåtas.

Vi kan tyvärr inte svara på frågor om hur man ligger till etc.

Lycka till!

Top
Nyhetsbrev