Sök bostad - så fungerar det!

Stiftelsen Karlstadshus erbjuder ett bekymmersfritt boende till dig som är intresserad av hyreslägenheter, studentlägenheter och seniorlägenheter.

Alla våra lediga lägenheter publiceras i vår hyresportal. Om du inte redan har registrerat dig som sökande hos oss är du välkommen att göra det genom att följa instruktionen nedan!

Registrera en köplats

Så här gör du

Gå in på:

Mina sidor (i övre menyraden),  Klicka på: Logga in, Välj: Skapa konto med e-post.

Här fyller du i förnamn, efternamn, e-postadress. Klicka sedan på: Skapa konto

Du kommer sedan få en länk till din mail. Klicka på länken och fyll i den information som står. När detta är klart kan du gå tillbaka till vår hemsida och vidare till hyresportalen genom Mina sidor och klicka på Logga in. Ange din e-postadress och lösenordet som du  själv valt.

När du är inloggad så kan du klicka på ditt namn i ena hörnet, då kommer det fram ”sökandeuppgifter”. Klicka där och fyll i sökandeuppgifterna: yrke, årsinkomst (före skatt), arbetsgivare, hur många som ska bo i lägenheten ni söker.

Om dessa uppgifter inte är ifyllda kan vi tyvärr inte behandla din intresseanmälan.

För att kunna göra en intresseanmälan på en ledig lägenhet behöver du lägga till rätt Köplats. Du hittar Köplatser i menyn under ”Söka nytt”. Klicka på det gröna plustecknet för att lägga till en ny Köplats.

Dessa Köplatser finns att välja på:

  • Stiftelsen Karlstadshus Bostad
  • Stift Karlstadshus Plus55 boende (endast för dig som är 55 år eller äldre)
  • Stift Karlstadshus Studentboende (endast för dig som är antagen till Karlstads Universitet)

Ange även vilka områden och storlek  du är intresserad av, i en s.k. sökprenumeration. Här anger du att du söker bostad i Värmland, Karlstad samt vilka områden, antal rum etc. Du får sedan mail när intressanta objekt enligt din sökandeprofil publiceras.

När vi publicerar en bostad så kan den sökas av alla under den tid den ligger ute.  När publiceringstiden är slut kommer vi att granska ansökningarna. Vi går på det datum din sökandeprofil skapades. De 5 med längst sökandetid totalt sett (datumet man skapade köplats) som uppfyller våra övriga krav (se här länk) erbjuds visning av lägenhet.

Du kan följa vår process genom att klicka på ”Intresseanmälningar” under ”Söka Nytt” i menyn. Här visas dina gjorda intresseanmälningar. Under tiden vi bearbetar ärendet ligger det som ”Behandlas”. Står det ”Erbjudande” betyder det att vi har erbjudit 5 personer visning av lägenheten. Står det ”Tilldelning” betyder det att vi har erbjudit en sökande kontrakt på lägenheten. Din intresseanmälan ligger kvar tills vi har skrivit kontrakt, sedan försvinner den automatiskt.

Eftersom vi vill ha långsiktiga hyresförhållanden är det viktigt att du söker en bostad som passar de behov som finns. Ingen förtur finns.

Efter visning svarar man ja eller nej. Vid 3 nej tack/inget svar på visningserbjudande kommer sökandeprofilen att spärras under 3 månader. Du kan ha max 3 aktiva intresseanmälningar åt gången.

När svarstiden för visning har löpt ut kommer vi att kontakta den som erbjuds kontrakt.  När kontrakt skrivs får de som tackat ja, men ej erbjuds kontrakt ett mail om att de får avslag på sitt erbjudande. Övriga sökande ser att ärendet avslutats.

Vid kontraktsskrivning på bostad historikläggs den sökandes poäng. Poängen är personliga och kan inte överlämnas till någon annan.

Vi kan tyvärr inte svara på frågor om hur man ligger till i kön.

Lycka till!

Hyresförmedling

Telefonnummer: 0771-860 860, telefontid helgfria vardagar, måndag-fredag, 08.00-16.30

Mer information om hyresförmedling »
Top
Nyhetsbrev