Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i KarlstadSök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i KarlstadStiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad

Tips för dig som flyttar in

Här är några tips som kan vara till din hjälp när du ska flytta in i en bostad hos oss

  • Tänk på att adressändra i god tid.
  • När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings­adress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i Skatteverkets e-tjänst.
  • Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Information om hur du går tillväga finns på Skatteverkets webbplats.
  • Tänk även på att i god tid innan tillträdesdatumet kontakta Karlstads energi för att anmäla om elavtal. Ring kundservice på 054-540 71 00 eller gå in på deras hemsida. I samband med detta kan du behöva det 4-siffriga officiella lägenhetsnumret, du finner det på mitten av ditt kontrakt tillsammans med fastighetsbeteckningen. Det står även på din lägenhetsdörr. Stiftelsen Karlstadshus använder internt fortfarande ett annat lägenhetsnummer
  • Hemförsäkring skall alltid tecknas av hyresgästen. Se till att göra det före inflytt så att du alltid är försäkrad. Tänk på att du inte bara försäkrar dina egna ägodelar utan faktiskt också försäkrar dig ifall du skulle bedömas som vållande vid skada i t.ex samband med brand i fastigheten.
  • Nycklarna kan kvitteras i BoButiken den första vardagen i månaden efter klockan 12.00, om inte annat har överenskommits. När den första inträffar på helg eller helgdag är det alltså första vardagen därefter som blir tillträdesdag. Hyran skall vara betald vid det tillfälle nycklarna kvitteras. Obs! Endast den/de som står med på kontrkatet får kvittera nycklarna. Om någon annan skall kvittera dem måste en fullmakt fyllas i av hyresgästen och ombudet skall ha med ifylld blankett samt legitimation till Bobutiken för att få kvittera nycklarna.
    Fullmakt finns här: Fullmakt nycklar
  • Eventuella reparationer i bostaden som t.ex. tapetsering kommer att ske efter tillträdet. Du gör upp med din bovärd hur tillträde till bostaden får ske.
Publicerat: april 11, 2014 | Författare:

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev