Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i KarlstadSök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i KarlstadStiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad

Tvättstugor

Tvättbricka

För att komma in i tvättstugan behöver man boka tid via bokningsskärmen som finns vid tvättstugan. Det gör man genom att hämta en tvättbricka hos Bovärden som man sedan håller upp mot skärmen och sedan väljer en tid som passar.

Det är smarta tvättstugor så det är bara den som bokat tid som kan öppna tvättstugan med tvättbrickan. Varje hushåll har möjlighet att boka tio tvättpass per månad. Eftersom det är många som använder tvättstugorna är det viktigt att lämna den hel och ren efter man har tvättat. Glöm inte bort att avboka ditt pass om du får förhinder.

  • Städa efter er. Torka av maskiner och rengör golvet.
  • Om något inte fungerar som det ska – gör en felanmälan. Lämna felkoden från maskinens display.
  • Tänk på att hålla era tider. Tvättstugan ska vara tom och städad när nästa pass startar. Ni har inte möjlighet att komma in i tvättstugan när er tvättid har tagit slut.
Tvätta inte i onödan

Tvätta inte kläder som inte är smutsiga. Många gånger räcker det med att vädra och borsta kläderna. Då håller de längre och har minde miljöpåverkan.

Sänk temperaturen

Tvättanvisning på kläder anger högsta tillåtna temperatur. Men de flesta tvättmedel tvättar minst lika bra i lägre temperaturer. Det går åt ungefär hälften så mycket energi per tvättprogram om temperaturen sänks från 60 till 40 grader.

Fyll tvättmaskinen

Fyll tvättmaskinen helt, men packa inte. En maskin är full när man kan hålla en knytnäve ovanför smutstvätten i trumman utan att trycka samman tvätten.

Välj miljömärkt tvättmedel

Använd ett miljömärkt tvättmedel, fritt från blekmedel och fosfater.

Dosera tvättmedlet enligt anvisningar på förpackningen. Överdosering gör inte dina kläder renare.

Undvik sköljmedel för mindre miljöpåverkan. Akrylkläder tvättas bäst med sköljmedel för att motverka statisk elektricitet på kläderna efter tvätt.

           

Tvättmedel med svanen eller svalan på förpackningen är miljövänligt.

Låt tvätten självtorka

Undviker man torkskåp och torktumlare och i stället låter tvätten lufttorka, håller kläderna längre och energiförbrukningen blir mindre.

Stiftelsen Karlstadshus önskar er en trevlig tvättstund!

Publicerat: januari 31, 2019

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev