Välkommen till Stiftelsen Karlstadshus. Bostäder för i Karlstad Sök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i Karlstad Stiftelsen Karlstadshus områden i Karlstad

Vanliga frågor och svar

Här hittar du som är hyresgäst hos Stiftelsen Karlstadshus information du kan behöva om din bostad och ditt boende.


Klicka på titeln för att läsa mer

Funktionsbesiktning

Riksbyggens statuskontroll handlar om att göra en kontroll i samtliga lägenheter i Stiftelsen Karlstadshus fastigheter med fokus på våtrum, el och VVS.
Läs mer om hur det går till här »

Så söker du bostad hos oss

Stiftelsen Karlstadshus lägger upp lediga bostäder på hemsidan under ”Sök bostad direkt”: Sök bostad direkt

För att kunna söka bostad måste du skapa en sökandeprofil.
Du gör det här: Skapa sökandeprofil , välj ”Skapa konto” och fyll i förnamn, efternamn, mailadress. Sedan kommer en länk på din mailadress. Komplettera med en sökprenumeration, då får du meddelande när vi publicerar lägenheter som du är intresserad utav. Ange områden, antal rum.

Det är viktigt att du lägger till en Köplats, det är den som du samlar dagar som sökande i och det är ju de 5 som har längst tid som sökande (datum när köplats lades till) när publiceringstiden är slut och i övrigt uppfyller kraven för att få hyra bostad som kommer att erbjudas visning.

Sist men inte minst så måste du lägga till Sökandeuppgifter såsom yrke, arbetsplats, årsinkomst före skatt samt hur många som skall bo i bostaden som söks.

Sedan är det bara att söka, lycka till!

Läs mer om hur du söker lägenhet »

Betalning av parkeringsavgift

Under 2016 kommer vi att få nya mynt. Dessa kommer inte att kunna användas i våra p-automater.
Stiftelsen Karlstadshus kommer under våren att plombera myntinkasten på p-automaterna och
från 1 april gäller betalning endast med kort eller telefon

Så här kan du betala med EasyParks app »

Viktigt gällande värmen i din lägenhet

Under hösten och vintern är frågor angående värmen många. De flesta upplever värmen på olika sätt. En del fryser, en del tycker det är för varmt. Ofta är upplevelsen att det känns kallare än vad det i själva verket är.

Läs mer om vad ni kan påverka innan en felanmälan görs»

Trivsel och trygghet i bostadsområdet

Välkommen till din nya bostad, vi hoppas att du kommer att trivas här! Eftersom du har valt att bo i en hyresrätt så har du inte något ansvar för underhåll, men däremot för att väl vårda bostaden och gemensamma utrymmen samt yttre miljö. Personalen på Stiftelsen Karlstadshus tar hand om din felanmälan och åtgärdar den så snart vi kan. Tänk på att alltid felanmäla utan dröjsmål då vissa typer av fel kan orsaka stora skador, förenat med onödigt stora kostnader, t.ex. vattenskador Läs mer»

Grillning och uteaktiviteter

Gällande grillning så vill vi upplysa om att endast grillning utan öppen låga är tillåten, d.v.s. endast elgrill är tillåten
Läs mer viktig information om uteaktiviteter»

Miljö och sophantering

 Stiftelsen Karlstadshus har sopgårdar på samtliga områden. Det är viktigt att samtliga hyresgäster noga sorterar sina sopor och lägger dem i det kärl de hör hemma. Här hittar du enkla tips om hur du kan minska din miljöpåverkan i vardagen. 

Hur betalar jag hyran smidigast

Du känner väl till att du kan betala hyran utan att använda traditionella hyresavier? Dels så kan du anmäla dig för att betala via autogiro. Blankett kan du få om du kontaktar BoButiken. När autogirot har medgivits hos både din bank och Riksbyggen dras hyran automatiskt från ditt bankkonto den första vardagen varje månad.

Läs mer om hur du betalar hyran på ett smidigt sätt »

Andrahandsuthyrning

Det kan vara bra att veta att du som hyresgäst hos Stiftelsen Karlstadshus har rätt att hyra ut din bostad i andra hand under en tidsbegränsad period. Du kontaktar BoButiken i god tid (minst en månad före andrahandsuthyrningen skall börja gälla) för att få information samt få andrahandsuthyrningen godkänd.

Läs mer om vad du behöver veta för att hyra ut i andrahand »

Uppsägning av hyresavtal

Uppsägningstiden för bostad, bilplats samt lokal (ickekommersiell) är vanligtvis tre (3) kalendermånader. Uppsägningstiden räknas alltid från den sista i innevarande månad och tre månader framåt.

Läs mer om uppsägning hyresavtal»

Tips för dig som flyttar in hos oss

Här är några tips som kan vara till din hjälp när du ska flytta in i en bostad hos oss. Tänk på att adressändra i god tid. Det görs enklast på adressändring. Nycklarna kan kvitteras i BoButiken den första vardagen i månaden efter klockan 12.00, om inte annat har överenskommits.

Mer tips för dig som flyttar in »

Bra att tänka på när du ska flytta

Här är en liten checklista med saker som kan vara bra att tänka på när du ska flytta.
Nycklar skall lämnas in till BoButiken senast första vardagen efter uppsägningsdatumet kl. 12.00. Om inte samtliga nycklar finns kommer du att debiteras för låsbyte. Bokningscylinder till tvättstugan lämnas till bovärd.

Mer saker som kan vara bra att tänka på när du ska flytta »

Internet Tv Telefoni

TV
I samtliga fastigheter inom Stiftelsen Karlstadshus finns kabeltv. Vår leverantör av kabeltv är Com Hem.

Internet
I våra fastigheter finns Com Hem och de erbjuder internet med varierande hastigheter och priser, alla kan hitta ett abonnemang som passar deras behov.

Telefoni
I samtliga bostäder skall det finnas ett telefonjack, det är traditionell telefoni som man kan ha via valfri operatör.

Läs mer om internet, tv och telefoni »

Husdjur

Hos Stiftelsen Karlstadshus är alla välkomna, även husdjur. Det är dock viktigt att… Läs mer»

Stiftelsen Karlstadshus uthyrningspolicy

Styrelsen för Stiftelsen Karlstadshus har tagit fram en uthyrningspolicy som vi följer, alla kunder behandlas lika.
Följande gäller »

Publicerat: april 13, 2014 | Författare:

Sök bostad hos oss
Våra områden
Undrar du över något? Hör av dig
Våra områden
Besök våra områden
Våra områden
Top
Nyhetsbrev