Sök bostad hos Stiftelsen Karlstadshus. Bostad i Karlstad

Information till hyresgäster, altaner

Nya altaner

Styrelsen i Stiftelsen Karlstadshus har beslutat att byta ut samtliga altaner på Låglandsgatan 2-12, Karlstad. Altaner kommer att rivas och nya altaner kommer att byggas under hösten 2019.

Bygglov

När man ska bygga altaner, som de vi har tänkt, måste man ansöka om bygglov. Byggnadsnämnden skickade ut information till er boende på Våxnäs då vi på Stiftelsen Karlstadshus har ansökt om bygglov för altaner.

En del av er boende lämnade in yttranden där man var emot de altaner vi tänkt bygga. Därför måste vi avvakta beslut från Karlstads kommun innan väggar och tak kan byggas. För befintliga upprättade altaner finns inget bygglov och de ses därför som olovliga byggen som kan medföra vite.

Befintliga altaner kommer därför att rivas och markarbete kommer att utföras i väntan på beslut om bygglov.

När

Arbetet med att riva altaner kommer att startas i vecka 39.

Markarbete med läggning av nya stenplattor kommer att startas i vecka 40. Arbetet med att bygga upp nya altaner med väggar och tak avvaktar vi med tills vårt bygglov har godkänts. Det kan påbörjas tidigast i vecka 42.

Tänk på

Plocka bort eventuella möbler och annat på era befintliga altaner inför rivning av dessa. Om ni har några blommor planterade i marken får ni själva gräva upp dessa och planetera i krukor innan rivning av altaner startar.

Arbetet utförs av

Stiftelsen Karlstadshus samarbetar med NCC och det är de som kommer att utföra arbetet med altaner.

Säkerhet

Lastbilar och traktorer kommer ibland köra inne på gårdarna. Vi ber er visa hänsyn till maskiner och personal som arbetar. Håll uppsikt på era barn under arbetstiden.

Kontakt

Har ni frågor eller funderingar så får ni gärna höra av er till Stiftelsen Karlstadshus på e-post: projektinfo@stiftelsen-karlstadshus.se

Publicerat: onsdag, 4 september, 2019 - 09:09 | Ingen kommentar


Våxnäs

NÄRA TILL DET MESTA

Våxnäs ligger i västra delen av Karlstad och är ett område som började bebyggas under 1950-talet.
I Våxnäs centrum finns affärer, vårdcentral, apotek, tandläkare och restauranger. Även skola och daghem finns i området.

Stiftelsen Karlstadshus fastigheter består av en del som byggdes 1963 (Låglandsgatan ojämna nummer, samt Inlandsgatan) och en som byggdes 1990 (jämn numrering). I de fastigheter som ligger på Låglands- gatan 2–12 finns hiss. Totalt finns 257 lägenheter på området. Garage samt parkeringsplats finns att hyra i mån av ledig plats.
Med stadsbuss tar du dig snabbt och bekvämt till city, Bergvik och IKEA. Fina gång- och cykelbanor finns också om du hellre tar cykeln. Avståndet till city är c:a 3 km och till Bergvik c:a 4 km.

Det finns bra motionsspår i området och skogen ligger bara någon minut bort om du vill ta en promenad eller plocka bär och svamp. På Våxnäs industriområde finns ytterligare butiker med livsmedel och elektronik samt restauranger, gym etc.

skhomrade


Aktuella nyheter

Häng med Karlstads BK på kvartersfotboll på Våxnäs! Vid… Läs hela nyheten ›

06 aug 2019

Tisdag den 27 augusti hålls årets viktigaste motionslopp! Riksbyggen… Läs hela nyheten ›

05 jul 2019 Personal

Kristoffer

Kristoffer Nord

Bovärd

 Skicka e-post till Kristoffer


Kontaktuppgifter

 Telefon: 054 - 56 34 17

 Telefontid: 09.20 - 10.00

 Besökstid: 09.20 - 10.00

  Bovärdsexpedition: Låglandsgatan 5C


Besiktningsfrågor

Har du frågor angående lägenhetsbesiktningen?
Kontakta besiktningsman ››


Vanliga frågor, tips och svar

Vem jobbar för dig?
Våra områden

Felanmälan? Så här går du till väga!
BoButik
BoButik
BoButik
Top
Nyhetsbrev